Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων

Η Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση του παιδιού ή του εφήβου προκειμένου να διευρύνει την προσωπικότητά του και να βρει αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης των ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών και προκλήσεων, τόσο σε ενδοπροσωπικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο. Βασικό εργαλείο της θεραπευτικής δουλειάς είναι η ουσιαστική σχέση και σύνδεση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο.

Συμβουλευτική

Οι συνεδρίες Συμβουλευτικής Γονέων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του θεραπευτικού προγράμματος κάθε παιδιού/εφήβου και πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, η οποία ορίζεται σε συνεργασία με την οικογένεια. Απώτερος στόχος των συνεδριών της συμβουλευτικής είναι η βαθύτερη κατανόηση του τρόπου που σκέφτεται και λειτουργεί το παιδί/έφηβος καθώς και η ενσωμάτωση νέων, πιο αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μέσα στην οικογένεια.

Ομαδες Ενδυναμωσης

Η εφηβεία αποτελεί μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Οι ομάδες ενδυνάμωσης δημιουργούν ένα πλαίσιο ασφάλειας, εμπιστοσύνης και υποστήριξης μέσα στο οποίο τα μέλη έρχονται σε επαφή με συνομηλίκους τους, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ακουστούν, να δομήσουν την ταυτότητά τους, αλλά και να εξασκήσουν δεξιότητες τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Ομάδες Συνεργασίας και Παιχνιδιού

Οι ομάδες ανάπτυξης δεξιοτήτων παιχνιδιού και συνεργασίας, αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας, εμπιστοσύνης και υποστήριξης, μέσα στο οποίο το παιδί δοκιμάζει νέες εμπειρίες, κοινές με τους συνομηλίκους του, μαθαίνει να υπολογίζει τους άλλους, να διεκδικεί και να συμβιβάζεται. Μέσα από το παιχνίδι και την συναναστροφή, η συμπεριφορά του παιδιού οργανώνεται και αποκτά κοινωνικό χαρακτήρα.

Η δυναμική μιας ομάδας βοηθά στο να νιώθει το κάθε μέλος ορατό, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει να υπάρχει και ως μέρος ενός συνόλου.

Ομάδες Γονέων

Ανεξάρτητα από την σταθερή συνεργασία των γονέων με τους θεραπευτές του παιδιού τους και τις συνεδρίες Συμβουλευτικής, οι γονείς έχουν την δυνατότητα συμμετοχής και σε Ομάδες Γονέων.  Οι Εκπαιδευτικές ομάδες έχουν ως στόχο την καλύτερη κατανόηση της νευροδιαφορετικότητας  και την ενίσχυση του γονεικού ρόλου. Οι Ομάδες Ενδυνάμωσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης παρέχουν χώρο για την ανταλλαγή εμπειριών και την υποστήριξη των γονέων σε θέματα προσωπικής φροντίδας και αντιμετώπισης των διαφόρων προκλήσεων της γονεικής ζωής.

Μέθοδος Marte Meo

Το Marte Meo αποτελεί μια μέθοδο Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει πρακτικές πληροφορίες αναφορικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας μέσα από καθημερινές στιγμές αλληλεπίδρασης.Δημιουργήθηκε από την Maria Aarts, στην Ολλανδία πριν από περίπου 40 χρόνια και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρύτερα γνωστή σε περισσότερες από 35 χώρες. Βασικό εργαλείο αποτελεί η εικόνα, μέσα από βιντεοσκοπημένο υλικό καθημερινών δράσεων

Λογοθεραπεία

Η λογοθεραπεία εστιάζει στην αξιολόγηση, διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των προκλήσεων που διέπουν την ανθρώπινη επικοινωνία και μπορεί να αφορούν στην φωνή, το λόγο, την ομιλία, τη μη λεκτική επικοινωνία και την κατάποση.

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία ως παρέμβαση έχει ως στόχο να ενισχύσει αλλά και να βελτιώσει την αυτονομία του ατόμου στα πλαίσια της καθημερινής του ζωής. Ο εργοθεραπευτής, αφού ολοκληρώσει την διαδικασία αξιολόγησης, διαμορφώνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης,  το οποίο βασίζεται σε δραστηριότητες (έργα) και παιχνίδια, κατάλληλα με την ηλικία και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού ή του εφήβου.