«ΠΑΙΖΩ – ΕΞΕΡΕΥΝΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ». Η εμπειρία της εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ μέσα από το παιχνίδι.

Seminario 2

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ‘Συμβαδίζω’, με εισηγήτριες την Γερμανάκη Αγγελική (Ψυχολόγο) και την  Γκίζα Δέσποινα (Ειδική παιδαγωγό) διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήρι  με θέμα «ΠΑΙΖΩ ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΜΑΘΑΙΝΩ».

Η εμπειρία της εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ μέσα από το παιχνίδι.

 

Το παιχνίδι είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία τα παιδιά αναπτύσσουν βασικές συναισθηματικές, κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες. Βοηθά στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας, της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικότητας των παιδιών, ενώ τους παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά αλλά και να χειρίζονται συγκρούσεις.

Το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό για όλα τα παιδιά.

Ωστόσο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν οδηγήσει πολλούς στην πεποίθηση ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν λειτουργικά στην διαδικασία αυτήν.

Σκοπός της παρουσίασης είναι να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε την σημασία του παιχνιδιού στην καθημερινότητα των παιδιών, να ανταλλάξουμε ιδέες, να δομήσουμε και να σχεδιάσουμε παιχνίδια και δραστηριότητες.

Στην συνάντηση θα αναφερθούμε στα είδη του παιχνιδιού καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΑΦ σε σχέση με αυτό και θα συζητήσουμε μεθόδους (DIR-Floortime, Sherborne, Son-rise) και πρακτικές προκειμένου να γίνει το παιχνίδι μια ευχάριστη διαδικασία για όλους.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει οπτικο-ακουστικό υλικό, βιωματική άσκηση και ομάδα εργασίας.

Θεματικές ενότητες:

Σάββατο 31 Μαΐου 2014 (11:00-14:00)

 • Εισαγωγή στο παιχνίδι. Βιωματική Άσκηση
 • Η σημασία του παιχνιδιού στην εξέλιξη των παιδιών.
 • Τα είδη του παιχνιδιού.
 • Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΑΦ σε σχέση με το παιχνίδι.
 • Από την θεωρία στην πράξη (μέρος Α). Προβολή βίντεο

 

Κυριακή 1 Ιουνίου Νοεμβρίου 2014 (11:00-16:00)

 

 • Μέθοδοι και πρακτικές οδηγίες για ευχάριστο παιχνίδι.
 • Ιδέες για παιχνίδια.
 • Από την θεωρία στην πράξη (μέρος Β). Προβολή βίντεο, ομάδα εργασίας

 

 

Η 3η ημερομηνία θα οριστεί μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και θα περιλαμβάνει:

 

 • Follow up-Υλοποίηση ιδεών
 • Ομάδα εργασίας
 • Συζήτηση-Κλείσιμο

 

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ.

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα
Διεύθυνση Email
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Κωδικός ασφαλείας
Κωδικός ασφαλείας
Σημειώσεις/Σχόλια
Σεμινάρια - by .

About Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο

Συμβαδίζω σημαίνει πορεύομαι μαζί κάποιον, ακολουθώ και εξελίσσομαι μαζί του. Εμείς, η ομάδα του ‘Συμβαδίζω’ η οποία αποτελείται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ψυχολόγους, μέσα από αρκετά χρόνια πορείας στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, κατανοήσαμε και επενδύσαμε στην αξία της ουσιαστικής παρέμβασης, της στήριξης και της συνεργασίας με την κάθε οικογένεια ξεχωριστά. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής, στο οποίο θα παρέχουμε ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αξιολόγησης, εκπαιδευτικής παρέμβασης και ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής / Υπερκινητικότητα, Δυσκολίες Συμπεριφοράς και Κοινωνικής Προσαρμογής. Καθοριστική σημασία για μας έχει η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και της οικογένειας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους όσους περιβάλλουν το άτομο (οικογένεια, σχολείο, λοιποί φροντιστές). Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με διάθεση, ευελιξία και σεβασμό στην αξία αλλά και την διαφορετικότητα του κάθε ατόμου. Στόχος μας είναι να συμπορευτούμε με θέληση και πίστη για το καλύτερο.

One thought on “«ΠΑΙΖΩ – ΕΞΕΡΕΥΝΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ». Η εμπειρία της εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ μέσα από το παιχνίδι.

 1. Pingback: Σεμινάριο «ΠΑΙΖΩ – ΕΞΕΡΕΥΝΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ» Η εμπειρία της εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ μέσα από το παιχνίδι | Κοινωνικη Πολιτικη Κοινωνικη Θεωρ

Comments are closed.